ZorgSaam Heusden - Thuis met vrijwilligers

Iedereen wil graag zo lang mogelijk regie houden over zijn eigen leven. Wat iemand kan, wil iemand zo lang mogelijk zelf blijven doen. Maar soms lukt dat niet en kan een steuntje in de rug erg fijn zijn. Op die momenten is het fijn als er een vrijwilliger is voor ondersteuning. 

Als vrijwilliger van ZorgSaam kun je worden ingezet bij de volgende diensten: 

 • Boodschappenmaatje
  Als u om welke reden dan ook moeite heeft om zelf boodschappen te doen, kan het boodschappenmaatje die taak voor u uit handen nemen. Natuurlijk vindt hij het leuk als u gezellig meegaat naar de winkel.

 • Dementiemaatje
  Een dementiemaatje helpt zelfstandige wonende mensen met dementie om zo lang mogelijk dingen met plezier te blijven doen. Gewoon, door hun hobby te delen. Of dat nu wandelen, koken, musiceren of kletsen is. 

 • Heusdense Maatje 
  Het Heusdens Maatje is er voor een helpende hand of een luisterend oor. Ook voor mantelzorgers die de zorg even los willen laten om de zinnen te verzetten. 

 • Netwerkmaatje
  Een netwerkmaatje biedt een luisterend oor, ondersteuning bij het organiseren van regeltaken en gaat samen met u op zoek naar mogelijkheden om uw sociale netwerk uit te breiden.

 • Taalmaatje
  Wilt u Nederlands leren? Met een taalmaatje kunt u praten, lezen, koffiedrinken of wandelen, terwijl u in het Nederlands met elkaar communiceert.

 • Administratievrijwilliger 
  Als de stapel rekeningen en formulieren zo groot is dat iemand er niet meer uitkomt, kan de hulp worden ingeroepen van een deskundige vrijwilliger die samen met de hulpvrager de administratie op orde brengt. 

 • Belastingvrijwilliger
  Geeft het u een ongemakkelijk gevoel wanneer u uw belastingaangifte moet invullen? De belastingvrijwilliger staat klaar om u hiermee te helpen. 

 • Klusvrijwilliger 
  De klusvrijwilliger verricht kleine klussen voor mensen die dat zelf niet (meer) kunnen.  Zij richten zich op kwetsbare (oudere) inwoners van de gemeente Heusden. 

 • Vervoersvrijwilliger 
  De vervoersvrijwilliger zorgt voor het vervoeren en begeleiden van personen die dit bijvoorbeeld vanwege gezondheidsredenen niet meer kunnen. Het gaat om gepland vervoer, u moet uw rit ruim van te voren aanvragen. 

  > Folder over de vervoersdienst van ZorgSaam

Meer informatie

Voor vragen, advies en ondersteuning kunt u contact opnemen met: 

ZorgSaam Heusden 
Raadhuisplein 16, 5151 JH Drunen 
Telefoon: (0416) 37 36 70 
E-mail: info@zorgsaamheusden.nl   
Website: www.zorgsaamheusden.nl

ZorgSaam is bereikbaar van maandag tot en met donderdag van 9.00 tot 12.00 uur 

ZorgSaam Heusden is een onderdeel van ContourdeTwern