Nieuwsoverzicht

 • Dikke voldoende voor Bijeen

  21 oktober 2019

  De mensen van Bijeen doen hun uiterste best om onze inwoners zo goed mogelijk te helpen bij hun behoefte aan zorg of ondersteuning. Uit de onderzoeken naar de ervaringen van cliƫnten binnen Wmo en Jeugdhulp blijkt dat ze daarin goed slagen. In beide onderzoeken scoort Bijeen een hele dikke voldoende.

 • De mantelzorgwaardering komt er weer aan!

  16 oktober 2019

  Op 10 november is het zover. Op deze Dag van de Mantelzorg en in de week daarna worden alle mantelzorgers in het zonnetje gezet. Ook in de gemeente Heusden gaan we de mantelzorgers waarderen voor hun inzet. Om dat te kunnen doen, willen wij natuurlijk weten wie dit zijn. Daarom is het belangrijk dat mantelzorgers zich registreren. Bent u of kent u iemand die mantelzorger is? Verdient hij of zij een waardering voor hun inzet? Dan maken wij ze blij met een leuke attentie.

 • Iets doen tegen kindermishandeling

  1 oktober 2019

  Kindermishandeling is niet altijd even duidelijk herkenbaar. Het gaat niet alleen om fysiek geweld maar het kan ook gaan om verwaarlozing, uitschelden of kleineren. Daarom is het zo belangrijk dat mensen dit leren te herkennen. Daar helpt de website zorgenomeenkind.nl bij. De website zorgenomeenkind.nl is een initiatief van de regionale Taskforce Kindermishandeling. Dat is een netwerk van professionals, organisaties en inwoners in de regio Hart van Brabant.

 • Samen gaan we voor een geletterd Nederland!

  5 september 2019

  Taal maakt mensen en onze maatschappij sterker. De 15e editie van de Week van de Alfabetisering staat dit jaar in het teken van het thema DURF! > DURF! verschil te maken. In de periode van maandag 9 tot en met zondag 15 september komen honderden bedrijven, bibliotheken, gemeenten, scholen en vele tienduizenden mensen in actie voor een geletterd Nederland. Ook in de gemeente Heusden is er met de Maand van de Alfabetisering volop aandacht voor het thema.