Nieuwsoverzicht

  • Cursus voor jonge ouders

    9 januari 2024

    Een cursus speciaal voor jonge ouders die ook weleens moe zijn, ruzie maken, onzeker zijn of gewoon meer willen weten over het ouderschap. Voor alle ouders dus!

  • Supermarktsafari

    21 november 2023

    Ga jij mee op supermarktsafari? Op deze safari kom je te weten waar verleiding op de loer liggen en waar je zelfs misleidt wordt in de supermarkt om ongezonde producten te kopen.

  • Specials gids

    21 november 2023

    Door twee enthousiaste inwoners uit de gemeente is een lokale specials gids gemaakt. Hierin staan activiteiten en informatie voor mensen met een beperking.

  • Week tegen de Kindermishandeling

    20 november 2023

    Sprookjes die eindigen met: …en ze leefden nog lang en gelukkig, die kennen we allemaal wel. Maar in het dagelijks leven is daar niet altijd sprake van. In de week tegen kindermishandeling staan we stil bij de gedachte dat iedereen in Heusden, groot of klein, zich thuis fijn en veilig voelt.

  • Zoekt de Adviesraad Sociaal Domein Heusden (ASDH) jou?

    27 oktober 2023

    Denk jij graag mee over de ontwikkelingen in de zorg en ondersteuning (ook wel het sociaal domein) van de gemeente? Heb jij ervaring met Jeugdhulp, Wmo of de Participatiewet? Of heb je er zelf mee te maken (gehad) of iemand uit jouw omgeving? Dan zoekt de Adviesraad jou!

  • Ga aan de slag met je gevoelens van eenzaamheid

    23 oktober 2023

    Of je nu jong of al wat ouder bent: iedereen kan eenzaamheid ervaren. Wie zich eenzaam of vaak alleen voelt, wil meestal graag van dit gevoel af. Maar hoe doe je dat? Het is niet zo makkelijk opgelost als ‘onder de mensen komen’. Vanaf donderdag 9 november start een nieuwe reeks van de gratis cursus ‘Frisse start’. Deze cursus is speciaal voor Heusdenaren die zich (weleens) eenzaam voelen, daar meer inzicht in willen krijgen en meer contacten willen opdoen.

  • Feestelijke aftrap Maand van de Ontmoeting

    6 oktober 2023

    De maand oktober staat in het teken van Ontmoeting in Heusden. De coalitie Kom Erbij Heusden heeft weer een flink programma opgesteld met allerlei activiteiten om elkaar te ontmoeten. Kijk snel op www.komerbijheusden.nl voor meer informatie!

  • Cliëntervaringsonderzoek Bijeen Heusden

    8 september 2023

    Ieder jaar wordt onderzocht hoe tevreden cliënten van Bijeen Heusden zijn over de dienstverlening.  Ook nu blijkt weer dat inwoners, die zorg of ondersteuning nodig hebben van Bijeen Heusden, erg tevreden zijn over de dienstverlening en de kwaliteit van de ondersteuning.

  • Samen aan tafel tijdens Wereld Alzheimer Dag

    17 augustus 2023

    Op donderdag 21 september is het Wereld Alzheimerdag en daarom organiseren we in september verschillende activiteiten voor inwoners die met dementie te maken hebben of graag meer over dementie willen weten! Lees snel verder...

  • Koken met Kinderen terug in Buurthuis de Schakel

    25 mei 2023

    Vanaf afgelopen januari is buurthuis de Schakel tweemaal per maand op de vrijdagavond omgetoverd tot een bijzonder en sociaal restaurant. Dit restaurant dat volledig draait op een hobby-kok met de hulp van kinderen in de leeftijd van 10-12 jaar opend haar deuren voor ouderen in Oudheusden en Heusden vesting. Ouderen die veelal om wat aandacht verlegen zitten.