Nieuwsoverzicht

 • Deze zomer is Bijeen er voor u

  8 juli 2020

  De zomer van 2020 ziet er voor veel Heusdenaren anders uit dan ooit tevoren. Grootse samenkomsten gaan vaak niet, vakanties zijn afgelast of uitgesteld en ook een dagje weg heeft in de huidige anderhalvemetersamenleving een andere beleving. Gelukkig biedt Bijeen ZomerTour genoeg afleiding om er samen een gezellige zomer van te maken. Ook deze zomer is Bijeen er voor alle Heusdenaren!

 • Extra spreekuur geldzaken & formulieren in Drunen

  6 juli 2020

  Op 6 juli start in de bibliotheek Drunen een nieuw, extra spreekuur geldzaken & formulieren. Het spreekuur is een samenwerking tussen Bijeen Heusden, de Bibliotheek, Taalhuis Heusden en de Kredietbank en wordt uitgevoerd door vakkundige vrijwilligers. Mensen kunnen er gratis terecht voor geldzaken, DigiD-inlog, computervaardigheden of andere vragen over de digitale overheid. Het spreekuur is elke week op maandagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur in de bibliotheek in Drunen.

 • Coronavirus: buren en dichtbij elkaar zijn tijdens de zomerperiode

  6 juli 2020

  Ter voorkoming van verspreiding van het virus zullen deze zomerperiode veel mensen niet op vakantie gaan en hun vrije tijd dicht bij huis of in de achtertuin doorbrengen. We zijn in onze thuissituatie dicht op elkaar, ook dichtbij onze buren. Juist nu, in deze onzekere tijden is het belangrijk dat we er voor elkaar zijn. Het kan echter ook een uitdaging zijn om juist nu meer dan anders dichtbij je buren te zijn.

 • Vrijwilligers bedankt!

  18 juni 2020

  Met z’n allen staan we voor een sterke Heusdense samenleving. Of je nu betrokken bent bij Buurtbemiddeling, Spel en Boek / Opvoedondersteuning, ZorgSaam, het Buurthuis of een van de vele andere projecten... samen zijn we BIJEEN. Samen zetten we ons met hart en ziel in voor de mensen om ons heen.  BIJEEN telt zo'n 340 vrijwilligers. Op dit moment zien we elkaar niet of nauwelijks, maar we zijn jullie zeker niet vergeten! Bekijk snel de video! Wij hopen dat we elkaar snel weer kunnen zien. 

 • Het nieuwe coronavirus

  30 maart 2020

  Bij Bijeen houden wij ons aan de aangescherpte richtlijnen van het RIVM en de GGD. Dat betekent dat wij mensen met verkoudheidsklachten verzoeken om niet bij onze wijkwinkels binnen te lopen. Daarnaast hebben we besloten om alle spreekuren van de wijkwinkels tot en met 6 april te annuleren. Het Aanmeldpunt en de balie van Bijeen in Drunen zijn wel gewoon bereikbaar tijdens de bekende openingstijden.  Heeft u vragen over het nieuwe coronavirus? Kijk op www.heusden.nl/coronavirus. U kunt ook de website van het RIVM raadplegen: www.rivm.nl.

 • Mantelzorgkrant over corona

  25 maart 2020

  In de nieuwe Mantelzorgkrant besteedt het Steunpunt Mantelzorg Heusden veel aandacht aan corona en hoe je hier als mantelzorger - maar ook als inwoner - mee op moet gaan. Verder staat de krant weer boordevol nuttige tips.

 • Dikke voldoende voor Bijeen

  21 oktober 2019

  De mensen van Bijeen doen hun uiterste best om onze inwoners zo goed mogelijk te helpen bij hun behoefte aan zorg of ondersteuning. Uit de onderzoeken naar de ervaringen van cliënten binnen Wmo en Jeugdhulp blijkt dat ze daarin goed slagen. In beide onderzoeken scoort Bijeen een hele dikke voldoende.

 • Iets doen tegen kindermishandeling

  1 oktober 2019

  Kindermishandeling is niet altijd even duidelijk herkenbaar. Het gaat niet alleen om fysiek geweld maar het kan ook gaan om verwaarlozing, uitschelden of kleineren. Daarom is het zo belangrijk dat mensen dit leren te herkennen. Daar helpt de website zorgenomeenkind.nl bij. De website zorgenomeenkind.nl is een initiatief van de regionale Taskforce Kindermishandeling. Dat is een netwerk van professionals, organisaties en inwoners in de regio Hart van Brabant.

 • Samen gaan we voor een geletterd Nederland!

  5 september 2019

  Taal maakt mensen en onze maatschappij sterker. De 15e editie van de Week van de Alfabetisering staat dit jaar in het teken van het thema DURF! > DURF! verschil te maken. In de periode van maandag 9 tot en met zondag 15 september komen honderden bedrijven, bibliotheken, gemeenten, scholen en vele tienduizenden mensen in actie voor een geletterd Nederland. Ook in de gemeente Heusden is er met de Maand van de Alfabetisering volop aandacht voor het thema.