Nieuwsoverzicht

 • Iets doen tegen kindermishandeling

  1 oktober 2019

  Kindermishandeling is niet altijd even duidelijk herkenbaar. Het gaat niet alleen om fysiek geweld maar het kan ook gaan om verwaarlozing, uitschelden of kleineren. Daarom is het zo belangrijk dat mensen dit leren te herkennen. Daar helpt de website zorgenomeenkind.nl bij. De website zorgenomeenkind.nl is een initiatief van de regionale Taskforce Kindermishandeling. Dat is een netwerk van professionals, organisaties en inwoners in de regio Hart van Brabant.

 • De Week tegen Eenzaamheid

  27 september 2019

  Eenzaamheid is een groeiend probleem in ons land. Steeds meer mensen – ook jongeren (!) – voelen zich wel eens eenzaam. Landelijk ligt dat percentage op bijna 43 procent, in de gemeente Heusden is dat iets meer dan 45 procent. Voor de gemeente Heusden dan ook alle reden om het komend jaar flink in te zetten op het tegengaan van eenzaamheid. Om te beginnen met de Week tegen Eenzaamheid die van 1 tot en met 8 oktober in heel ons land plaats vindt.

 • Samen gaan we voor een geletterd Nederland!

  5 september 2019

  Taal maakt mensen en onze maatschappij sterker. De 15e editie van de Week van de Alfabetisering staat dit jaar in het teken van het thema DURF! > DURF! verschil te maken. In de periode van maandag 9 tot en met zondag 15 september komen honderden bedrijven, bibliotheken, gemeenten, scholen en vele tienduizenden mensen in actie voor een geletterd Nederland. Ook in de gemeente Heusden is er met de Maand van de Alfabetisering volop aandacht voor het thema.