Maatjesproject

Als je als bijstandsgerechtigde al een hele tijd zonder werk zit, valt het niet mee om weer aan de bak te komen. De afstand tot de arbeidsmarkt wordt steeds groter, het netwerk waarop je een beroep kunt doen steeds kleiner. Juist daarom kan de hulp van een tijdelijke coach veel goed doen en je zelfs met succes aan een baan helpen. Precies met die gedachte is het Maatjesproject opgezet.  

Bij dit project koppelt Baanbrekers bijstandsgerechtigden aan ondernemers of bestuurders die als vrijwilliger coaches de eerstgenoemde een duwtje in de rug te geven richting arbeidsmarkt.  

Hoe werkt het? 

Je wordt voor 6 maanden gekoppeld aan een coach die zelf ook in de gemeente woont of werkt. Jullie maken zelf afspraken over waar en wanneer jullie elkaar ontmoeten. De coach denkt actief en creatief met je mee en geeft tips waarmee je zelf aan de slag kunt.   

Misschien lukt het nog niet meteen om betaald werk te vinden, maar kun je al wel andere dingen doen die je kans op werk vergroten, zoals een stage, een werkervaringsplaats of vrijwilligerswerk. Je coach helpt je mee ontdekken wat je kunt doen om met meer plezier mee te doen in Heusden. 

Wil je weten of het Maatjesproject iets voor jou is? Ga dan naar de Wijkwinkels in Vlijmen, Drunen of Oudheusden of vraag ernaar bij uw werkmakelaar bij Baanbrekers. 

Coach worden?

Wilt u coach worden van iemand die op zoek is naar een baan? Kijk dan hier voor meer informatie.

> Coach van het Maatjesproject worden