Samen aan tafel tijdens Wereld Alzheimer Dag

Op donderdag 21 september is het Wereld Alzheimerdag. Daarom organiseren we in september verschillende activiteiten voor inwoners die met dementie te maken hebben of graag meer over dementie willen weten!

Op de Wereld Alzheimerdag vragen we extra aandacht voor dementie. Het thema van dit jaar, “Samen aan tafel”, benadrukt hoe belangrijk het is om verbinding te houden met anderen en waardevolle momenten samen te beleven. Als je dementie hebt, of zorgt voor iemand met dementie, is het belangrijk om mee te blijven doen. Een gezamenlijke activiteit of een uitje is niet altijd vanzelfsprekend. In september kun je meedoen aan verschillende activiteiten.

Klik op onderstaande link om het volledige overzicht van de activiteiten te zien:
> Activiteitenoverzicht 

Dementievriendelijke gemeente
Heusden is een dementievriendelijke gemeente (DVG). Dat betekent dat we samen ervoor zorgen dat mensen met dementie kunnen blijven meedoen. In Heusden mag iemand met dementie iets vergeten en wordt iemand thuisgebracht als hij of zij verdwaald is. Kortom een gemeente waarin iedereen dementie herkent, accepteert en helpt. Van bakker en buurman tot vrijwilliger en de wijkagent. Meer informatie lees je op www.bijeenheusden.nl/dementievriendelijkheusden. 

Hoe herken je beginnende dementie?
Op de website van Alzheimer Nederland staat nuttige en interessante informatie over het herkennen en symptomen van beginnende dementie. Ook kun je een geheugentest doen om te kijken hoe het met jouw eigen geheugen gesteld is.
> Website Alzheimer Nederland